Під гаслом «Сила нескорених» українці втретє відзначатимуть День захисника України

Третій рік поспіль 14 жовтня українці відзначають свято, яке поправу можна прирівняти до найбільш значущих для нашої держави та народу зокрема – День захисту України. Свято мужності, патріотизму, героїзму, віри в перемогу та нескореності.

Попри те, що День захисника – свято досить нове, воно поєднує у собі столітню історію. Особливе значення цей жовтневий день мав для запорозьких козаків, бійців армії УНР, українських повстанців-націоналістів, адже 14 жовтня – християнське свято Покрови, День українського козацтва, відзначається й створення Української повстанської армії. Не менш важливу роль він відіграє й сьогодні, в час, коли Україна у стані кривавої неоголошеної війни з Росією – країною агресором.

Втретє свято проходитиме під гаслом «Сила нескорених». Саме такими є українські захисники, воїни, котрі сьогодні у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії та добровольчих батальйонів мужньо протистоять зовнішній агресії та здатні перемогти значно сильнішого ворога. Це відважні та нескорені спадкоємці тих захисників, які впродовж століть виборювали українські землі.

Не дарма його мета – вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Відповідно до указу президента Петра Порошенка, 14 жовтня є державним святом і неробочим днем.



Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.

Джерело.