Тернопільські «скарби» на світлинах 1920-х років

На інтернет ресурсі «Zabytki» знаходиться цікава фотопідбірка світлин  тернопільських міст Бучача та Тернополя, які були зроблені в 1925 та 1928 роках фотографом А. Бохнак

Як виявилось фотографом тернопільських старожитностей виявився Адам Бохнак (1899-1974) – відомий історик мистецтва, професор Ягеллонського університету в місті Кракові, директор Muzeum Narodowego в Кракові.

Крім основної роботи він активно досліджував та вивчав історію мистецтва бароко і рококо, історію художнього майстерності. У пошуках витоків бароко в Польщі він багато подорожував та фотографував старожитності по воєводствах. Саме завдяки таким дослідницьким експедиціям професора маємо прекрасну фотопідбірку тернопільських архітектурних «скарбів».

В деяких ракурсах можливо ви не впізнаєте Бучач та Тернопіль, багато об’єктів з фото не дійшли до наших часів, або були перебудовані чи знищені. Кожне фото варте обговорення та дослідження, адже вони показують атмосферу міст, яка була притаманна для 1920-х років. Приємного перегляду.

Джерело.