Відомий український футболіст допоможе створити у Тернополі центр спорту

На вул. 15 Квітня тривають роботи з облаштування соціально-спортивного центру «Вулична академія» для занять футболом і гандболом.

Ідею спорудження такого центру підтримав гравець збірної України, футболіст Роман Зозуля, який пообіцяв допомогти реалізувати цей проект через різні благодійні фонди.

«Також до ідеї реалізувати цей проект Роман Зозуля долучив своїх колег Євгена Коноплянку та Руслана Ротаня. У вільний час ті обіцяли приїхати до Тернополя та провести в нашому місті і для тернопільських дітей майстер-класи», – розповідає ініціатор проекту, президент громадської організації «Фундація зірок світового футболу «Діти+» Ярослав Несторович.

Соціально-спортивний центр «Вулична академія» включатиме ігровий майданчик розміром 42 х 22 м зі штучним покриттям, трибуною, тренажерний майданчик, роздягальні та хостел. Згідно з проектом, у комплексі займатимуться приблизно 40 дівчат, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих умовах.

До слова, раніше один з підприємців на інвестиційному конкурсі виграв право будівництва об’єкту за даною адресою. Проте через ряд причин об’єкт не спорудили. Зі слів Ярослава Несторовича, їх громадська організація домовилися з інвестором про початок реалізації там соціально-спортивного центру.



Загалом проект, за попередніми розрахунками, вартуватиме понад 600 тис. доларів. На базі комплексу планують проводити навчально-тренувальні збори з різних видів спорту та запрошуватимуть юних спортсменів з різних міст України.

Також у планах соціально-спортивного центру проводити там професійні змагання з різних видів спорту, а хостел використовувати для розміщення спортсменів з плавання, фехтування, легкої атлетики чи гімнастики.

Джерело.