Хулігану, який взимку стріляв по вікнах на «Дружбі», дали два роки

Два роки обмеження волі дав суд 18-річному Ярославу Б., який у січні цього року розважався, стріляючипо вікнах автомобілів та кількох помешкань на «Дружбі» із пневматичного пістолета.

Молодика визнали винуватим у грубому хуліганстві – ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу. Поліція після затримання хлопця повідомила, що, за його словами, він випробовував на влучність та справність новопридбаний пневматичний пістолет. За такі «випробовування» суд і покарав його, винісши йому вирок на початку жовтня 2017. Як йдетьсяу документі, чоловік нахуліганив на кількох вулицях мікрорайону «Дружба», пише 20 хвилин.

Зокрема, 14 січня правопорушник стріляв із пневмата «МАКАROV»» металевими кулями по вікнах гуртожитку профтехучилища на Карпенка і пошкодив сім склопакетів вікон. Потім зробив кілька пострілів у вікно квартири на Курбаса.



Далі – на вул. Миру у вікно маршрутки №16. І знову повернувшись на Карпенка, почав стріляти по вікнах автомобілів – спершу «Шевроле Авео», потім – «Мерседес Бенц 200Д», на вул. Миру – у «Мерседес Віто», «ИЖ-2717-230», на вул. Дружби – «Вольксваген Гольф 6». Продовжував «випробовувати» пневмат і вночі – уже 15 січня. Зокрема, на вул. Яремчука стріляв у «ВАЗ 21063», на вул. Дружби – в «Мерседес Е320», на вул. П.Орлика – «ВАЗ-2109», «Сітроен Берлінго», «Опель комбо». На вул. Юності – «Вольксваген Туарег».

В загальному хлопець «настріляв» майже на 19 тис. грн матеріальної шкоди. Обвинувачений свою вину у суді визнав, щиро розкаявся і просив суворо не карати.

Джерело.