Наливайченко: «Українські спецслужби мають забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство»

Українські правоохоронні органи, зокрема спецслужби, мають забезпечити безпеку громадян, а не лякати суспільство. Про це заявив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

1477650161-politika-valenti-n-nalivaychenko-jpg

Силовики, за його словами, повинні діяти саме за таким принципом. У демократичній державі безпека людини – це головне завдання правоохоронних органів. Тому не про плани ворога треба розповідати і лякати власних громадян, а діяти.

“Професійно і відповідально хочу наголосити, що українські спецслужби мають убезпечувати громадян, а не лякати суспільство! Необхідно було вийти і сказати українському суспільству, на утриманні якого, до речі, ви знаходитеся: ми з тим-то впорались, там попросили допомоги від Нацгвардії, інших колег, спільно нейтралізовуємо загрозу. Якщо вона реальна, а не придумана у високих кабінетах!” – зауважив екс-голова СБУ.

Він наголосив, що в пріоритеті правоохоронців має бути захист громадян від будь-яких загроз, передусім, від провокацій та провокаторів.

“Переглянув вчорашню прес-конференцію СБУ.  Якщо заявляють, що є план радника президента Росії, і доведено, що інформація є правдивою, – має бути негайно відкрите кримінальне провадження!” – додав лідер Руху «Справедливість».

Нагадаємо, 11 листопада у СБУ повідомили, що Росія має план “Шатун”, покликаний дестабілізувати ситуацію в Україні вже наприкінці листопада. Операція включає в себе проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади.