У Тернополі прокуратура оскаржила рішення суду про МАФи

Як повідомляється на сайті Тернопільської обласної прокуратури, не погодившись із рішенням суду, за яким узаконено право власності приватного підприємства на торгові кіоски на вулицях Живова 9-Шептицького, прокуратура оскаржила його апеляційній інстанції – повідомляє Громадський погляд.

1476971547-kriminal-prokuratura-jpg

Під час моніторингу законності судових рішень працівники прокуратури виявили спірне рішення господарського суду Тернопільської області, яким задоволено позовні вимоги приватного підприємства «Нива&К» (м.Тернопіль) до Тернопільської міської ради про визнання права власності на приміщення «Криті торгові ряди», загальною площею 1274,2 кв.м., що розташовані на куті вулиць Живова, 9 – Шептицького у м.Тернополі.

Визнаючи право власності на тимчасові споруди як на об’єкт нерухомого майна, суд фактично вирішив питання щодо користування земельною ділянкою, яка є необхідною для їх обслуговування.

На підставі судового рішення державний реєстратор 12.01.2016 здійснила реєстрацію права власності на криті торгові ряди як об’єкт нерухомості за ПП «Нива&К». Надалі, вказаний суб’єкт господарювання, уникнув придбання права оренди земельної ділянки, на якій розташовані тимчасові споруди, на конкурентних засадах (земельних торгах).

Прокуратура області оскаржила рішення суду в апеляційному порядку.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 07.11.2016 апеляційну скаргу прокуратури області задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано, у позові ПП «Нива&К» відмовлено.