На майже півмільйонному хабарі попався податківець з Тернопільщини (ФОТО)

Мінімізувати штраф обіцявся один з керівників місцевого відділення ДФС за домовленістю з іншим фіскалом

Працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генпрокуратури викрили та задокументували злочинну схему по мінімізації штрафів, організовану податківцями на Тернопільщині, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на пост в ФБ Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Поліцейські з’ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівники фіскальної служби виявили численні порушення, за які правопорушник мав би сплатити до бюджету більше мільйона гривень.

А керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тисяч гривень неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання. Зокрема, “мінімізація” штрафних санкції до 400 тисяч гривень.

“У тернопільському ресторані затримали податківця. З сумки керівника відділення об’єднаної податкової інспекції правоохоронці вилучили одержані ним гроші у якості хабара. Крім того, був затриманий і державний ревізор-інспектор Головного управління ДФС у Тернопільській області, який “забув” внести до акту перевірки деякі порушення,” – розповідають копи.

В межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою КК України, проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та у приміщеннях податкової інспекції та фіскальної служби.

Наразі встановлюється коло осіб, які також можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

Джерело.