Більше 40 тисяч сімей з Тернополя вже оформили субсидії

Тернополян, які неспроможні розраховутися за спожиті комунальні послуги, просять оформити житлову субсидію. У міській раді кажуть, що наразі уже більше 40 тисяч тернопільських сімей скористались своїм правом і отримали субсидію.

1476740948-lyudi-groshi-jpg

–  Я ще раз закликаю усіх тернополян максимально скористатись своїм правом , тому що це не тільки можливість оформити субсидію, а ще й розрахуватись за теплопостачання. В свою чергу теплопостачальне підприємство зможе безперешкодно розрахуватись за газ і забезпечити нормальне проведення опалювального сезону, – розповів очільник міста Сергій Надал. – На сьогоднішній день субсидію в Тернополі вже оформили більше 40 тисяч тернопільських сімей.

За словами міського голови, органи місцевого самоврядування не мають впливу на формування тарифів з теплопостачання, оскільки їх встановлює комісія на рівні Києва.

Згідно рішення даної комісії ціни піднялись за рахунок здороження газу і електроенергії.

Щоб мінімізувати витрати тернополян у місті триває програма термомодернізації житлового фонду. Зокрема, цього місяця встановлять теплові лічильники, оновлюють комунікації, облаштовують котельні на альтернативних видах палива.