Аномальні снігопади на Тернопільщині завдали збитків на суму 1 млн 812 тисяч гривень

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час чергового засідання оперативного штабу 16 листопада.

1476917388-groshi-groshi-grivni-jpg

 

«Ми прийняли рішення, що на вирішення проблем, яких завдала негода, буде спрямовано близько 2 млн. грн. з державного резерву. Крім того, будемо спрямовувати кошти з бюджетів громад та районів. А якщо фінансових ресурсів буде недостатньо, будемо звертатися зклопотаням до Кабінету Міністрів України», – констатував голова ОДА.
Очільник краю повідомив, що завдяки допомозі аграрних підприємств вдалося розблокувати під`їзди до десятків населених пунктів.

«80% агропідприємств, які працюють в нашій області, стали нашими союзниками під час ліквідації наслідків негоди. Ми вкотре побачили, наскільки важливо об`єднувати зусилля і разом працювати», – наголосив Степан Барна.

Нагадаємо, Тернопільська область четверту добу бореться з аномальними снігопадами.



З початку стихії створено оперативний штаб реагування, який працює в цілодобовому режимі. В рамках спільної стратегії подолання наслідків стихії задіяно понад тисячу осіб особового складу відповідних служб, які працюють над відновленням повноцінної життєдіяльності населених пунктів області. Тернопільська ОДА зосередила зусилля на вивільненні від снігових заметів магістральних автошляхів загальнодержавного значення та під`їзних шляхів до м. Тернополя.