За те, що навів на копів зброю, тернопільський бізнесмен отримав…умовний термін (відео)

Підприємцю, який торік устряг в конфлікт і погрожував поліції вогнепальною зброєю, присудили півтора роки умовно.

Бізнесмену Андрію Ф., який торік у грудні погрожував зброєю копам, суд дав умовних півтора року. Під час іспитового строку його зобов’язали періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Інцидент зі стріляниною трапився 23 грудня 2016 на вул. Бродівській-Бічній. Тоді, як повідомляли правоохоронці, виник конфлікт між двома підприємцями. Вони не змогли дійти згоди щодо меж земельних ділянок. Один із них вирішив владнати конфлікт, вистреливши в повітря.



Далі – приїхали патрульні.

Як йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 12 жовтня 2017, 23 грудня 2016 року о 15.20 четверо патрульних, перебуваючи на маршруті патрулювання, отримали вказівку чергового Управління патрульної поліції про виїзд по факту стрільби невідомим чоловіком. По приїзді вони виявили чоловіка, який перебував на території поряд із складськими приміщеннями і стріляв із вогнепальної зброї. Надалі працівники патрульної поліції вживали заходи з метою припинити протиправні дії підсудного та затримати останнього.

Проте на неодноразові прохання та зауваження інспекторів патрульної поліції він не реагував та відмовлявся виконувати законні вимоги інспекторів, при цьому висловлюючись у їхню адресу нецензурною лайкою. Далі, використовуючи мисливсько-промисловий самозарядний карабін Сімонова «ОП СКС», став погрожувати патрульним – спершу двічі вистрелив у повітря, а потім направив зброю у сторону патрульних. Врешті, чоловіка роззброїли. Окрім того, підсудний вдома зберігав 82 штуки довгих гвинтівочних патронів калібру 5,6 мм без передбаченого законом на це дозволу. Їх добровільно віддав правоохоронцям.

У суді підприємець свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, від надання показань відмовився. Суд, відповідно, визнав його винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, ч.1 ст.345 КК України “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” та звільнив, відповідно до ст.75 КК, від відбування покарання з випробовуванням, встановивши йому 1 рік 6 місяців іспитового строку. Наразі вирок законної сили ще не набрав. Відомостей про подачу апеляції на сайті суду немає.

Джерело.