Українських школярів навчатимуть за допомогою LEGO

У пілотних класах проекту “Нова українська школа” діти вчитимуться із застосуванням LEGO.

Як повідомили у прес-службі Міносвіти, 100 пілотних шкіл забезпечать методикою LEGO, а до перенавчання вчителів, які в 2018 році братимуть перший клас “Нової української школи”, приєднаються тренери The LEGO Foundation.

Так, у другому півріччі 100 шкіл, які зараз пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори “Шість цеглинок”. Ними повинні забезпечити кожну дитину в експериментальних класах. “Шість цеглинок” – це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити, розповів генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін.

“Ми дуже зацікавлені у співпраці, бо дійсно хочемо змінити нашу школу та підхід до навчання. Перш за все, це стосується початкової школи, з якої в наступному навчальному році розпочнеться реформа і діти підуть до першого класу Нової української школи. Нам потрібно забезпечити її новим обладнанням і новими методиками, зокрема, навчання через гру, яка впроваджує у своїх проектах LEGO”, – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Джерело.