Від раку легень захистить єдиний фрукт

Вчені називають мандарин найкориснішим фруктом, особливо для курців. Цей фрукт містить велику кількість бета-криптоксантину, який здатний блокувати ріст ракових клітин і захищати організм від онкологічних захворювань.

У легенях курців виникає безліч канцерогенних рецепторів, що сприяють утворенню і розмноженню злоякісних ракових клітин. Виходить, що саме бета-криптоксантин може дозволити курцеві захистити себе від пухлини в легенях, повідомляє “Народна Правда” з посиланням на hronika.info.

Мишей розділили на дві групи і вводили нікотиновий канцероген через ін’єкцію, але одній з груп гризунів діставалося ще дві ін’єкції з бета-криптоксантином. В результаті дослідники провели обстеження всіх учасників експерименту і виявили, що у 52-63% мишей знизився ризик раку легенів.

Найбільше бета-криптоксантином багаті фрукти і овочі яскравого кольору: солодкий перець, цитрусові фрукти, ягоди, папайя, зелень, брокколі та інші. Але лідером за його змістом є мандарини.

Вчені вважають, що всього два мандарина в щоденному раціоні курців, як активних так і пасивних, здатні захистити їх від раку легенів.

Один-два мандарина в день дозволить майже на 63% скоротити ризик раку легенів, особливо якщо ви палите або постійно дихайте сигаретним димом.

Нагадаємо, осінь з її похолоданнями та дощами робить наш організм вразливим до застуд, а настрій – до меланхолії. Ми вже розповідали, що потрібно їсти, щоб почуватися добре та мати змогу насолоджуватися цією гарною порою року.

Нагадаємо, у сучасному світі панує думка, що вживання яскравих вітамінів з аптечних пляшечок може вирішити будь-яку проблему – від депресії до тьмяного кольору обличчя.



Але таке самолікування не лише не дає бажаних результатів, але й може сильно нашкодити здоров’ю.

Нагадаємо також, із настанням осені багато людей відчувають брак енергії, сонливість, можливе посилення проблем з пам’яттю. Це означає, що організм потрібно активно насичувати вітамінами. У зв’язку з цим слід приділити особливу увагу щоденному раціону, оскільки через його недостатню якість люди недоотримують необхідні речовини.

Раніше ми також повідомляли про корисні властивості чаю. Чорний чай прекрасно бадьорить наш організм, а зелений чай тонізує і допомагає схуднути.

Джерело.