Видавати водійські посвідчення в Україні пропонують з 25 років. Зареєстрована петиція

Нова петиція з’явилася на сайті глави держави. Суть її полягає в тому, щоб водійські посвідчення в Україні видавалися з 25 років.

Автор звернення Олександр Кушнаренко починає звернення зі згадки про ДТП, яке сталось у центрі Харкова. На його думку, водії, які отримують права у 18 років, не усвідомлюють рівень відповідальності, тому часто перевищують швидкість або сідають за кермо напiдпиткy. Це причина більшості aвaрiй в Україні.

“Для захисту життя і здоров’я людей, прошу вас, пане президенте, ініціювати внесення змін до умов отримання права на керування транспортним засобом – а саме, змінити віковий ценз з 18 на 25 років. На думку більшості людей, після 25 років людина стає більш виваженою, відповідає за свої рішення”, – пише Олександр Кушнаренко у петиції.

Збір підписів під петицією почали 26 жовтня. Зараз її підтримали лише 33 особи.

Для того, щоб президент України розглянув петицію, потрібно 25 тис.



голосів та зібрати їх потрібно за 3 місяці після оприлюднення тексту звернення.

Нагадаємо, що штраф за розмову по мобільному телефону під час керування автомобілем має становити щонайменше 2-3 тис. грн. Штрафи за водіння у нетверезому стані повинні складати десятки тисяч гривень.

“За перший випадок – 50 тисяч гривень і позбавлення прав мінімум на рік, краще на три. На другий раз повинна передбачатися кримінальна відповідальність”, – каже радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Джерело.