Чому їсти на самоті небезпечно для здоров’я

Згідно з висновками південнокорейських дослідників, прийом їжі на самоті небезпечний для здоров’я чоловіків. У цьому випадку ризик ожиріння у представників сильної статі збільшується на цілих 45%.

Прийом їжі на самоті збільшує небезпеку розвитку метаболічного синдрому, серед симптомів якого підвищені показники артеріального тиску і холестерину, повідомляє “Народна Правда” з посиланням на Новости Ю.

Дослідники вивчали зв’язок між самотністю і здоров’ям у чоловіків і жінок. Виявилося, що жінки здатні приймати їжу на самоті без додаткових ризиків для свого самопочуття, а ось у чоловіків можуть з’явитися серйозні проблеми. Наприклад, ризик розвитку ожиріння у них збільшується на цілих 45%.

Дане дослідження було проведено через те, що кількість самотніх людей в різних країнах світу стабільно збільшується. Багато з них через неприємне відчуття ізоляції вибирають не дуже здорову їжу.

У сферу уваги дослідників потрапили 7 725 дорослих людей. Вчені зіставили те, як часто вони вживали їжу на самоті, і те, наскільки міцним здоров’ям при цьому володіли. З’ясувалося, що ризик розвитку метаболічного синдрому при вживанні їжі на самоті виростає у чоловіків на 64%, а у жінок лише на 29%.

Джерело.