Майбутній IT-музей у Тернополі шукає експонати

Містян просять приносити до музею старі телефони, комп’ютери, переферійні пристрої та іншу оргтехніку, – пише zruchno.travel.

Зразки старої електронної техніки, старі моделі різних пристроїв та гаджетів збирає у Тернополі благодійний фонд MagneticOne.Org для музею інформаційних технологій. Як повідомляє офіційний сайт фонду, музей створюється на базі “Центру науки”, який відкриють в грудні на Площі Героїв Євромайдану.

Організатори зазначають, що MagneticOne.Org впроваджує сучасні ІТ-технології в напрямку освіти, а також дбає про збереження старих технічних пристроїв, які відійшли у минуле, але не втратили історичну цінність.

“Звертаємось до всіх, хто зберіг старі моделі різних пристроїв (флешки, дискети, старі телефони, планшети, комп’ютери…) та має бажання ними поділитись, щоб доповнити експонати музею ІТ в місті Тернопіль”, – сказано у повідомленні.

Тернополян просять приносити до майбутнього музею друкарські машинки, дуже старі фотоапарати, обчислювальну техніку – все те, з чого починались перші ІТ-технології.

“Ми вже маємо кілька десятків експонатів. Це кілька планшетів, старих телефонів. Але, щоб створити повноцінний музей, потрібно більше експонатів. Можливо і трохи серйозніших”, – повідомила в інтерв’ю виданню 20minut.ua керівник благодійного фонду MagneticOne.Org Яна Желябіна.

Крім музею, у “Центрі науки” планують облаштувати лабораторії з фізики, хімії та біології для проведення експерементів, а також майстерні, у яких зможуть працювати діти з батьками.

Джерело.