У Тернополі покарали чоловіка, який запхав чиновника в сміттєвий бак (ВІДЕО)

Три роки обмеження волі присудив суд Богдану Р., який у 2014 році разом із «невстановленими слідством особами» виштовхали з кабінету в.о. начальника управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Тернопільській області (далі ДАБІ – ред.) та кинули його в сміттєвий бак.

В.о. начальника управління ДАБІ в області тоді був, нагадаємо, Михайло Горішній. Сьогодні він очолює Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міськради. У 2014 році він потрапив під хвилю люстрації чиновників смітниками.

Вирок тернополянину Богдану Р. винесений у вересні, оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень у жовтні 2017.



Відповідно до нього, Богдана Р. суд визнав винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296 «Хуліганство», ч. 2 ст. 146 КК «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Та присудив покарання у виді трьох років обмеження волі. Також суд задовольнив частково цивільний позов потерпілого:сказав відшкодувати потерпілому 100 тис. моральної шкоди. Хоча той у цивільному позові просив 1559 гривень матеріальної шкоди за зіпсований зеленкою одяг та 250 тис. грн моральної шкоди. Моральна шкода, на його думку, полягає в тому, що зірвали його плани на цей день, змінився його спосіб життя, він втратив авторитет серед оточуючих його людей, в тому числі і у сімейному колі. Також він потрапив у лікарню, де перебував близько 20 днів. Після цього проходив реабілітацію.

Утім наразі на вирок подано апеляцію – скарга надійшла 12 жовтня. На якій стадії скарга – відомостей на сайті Апеляційного суду поки що нема.

Як йдеться у вироку, потерпілий розповів, що 22 грудня 2014 року він був на своєму робочому місці. Біля 10 год., в момент, коли перебував в туалеті, почув галас в коридорі та вислови «де він заховався?». Вийшовши з туалету, побачив багато людей у збудженому стані, які почали тягнути його в кабінет начальника управління інспекції, який він на той час займав. В кабінеті він представився і стояв з правої сторони від стола. З правої сторони від нього стояв підсудний, почав задавати йому запитання, які були роздруковані на аркушах паперу. Серед осіб, які знаходилися в його кабінеті було близько чотирьох громадян спортивної тілобудови в балаклавах, які почали грубо, застосовуючи силу, витягувати його з кабінету. Богдан Р. допоміг їм виштовхати його з-за столу, витягуючи за руку.

Потерпілий не бажав залишати свій кабінет, однак представники громадських організацій, завернувши йому руки за спину вивели його на вулицю, де він побачив сміттєвий бак із надписом «люстрація». Після цього його кинули туди. Хто саме застосовував до нього силу він сказати не може, оскільки ці особи знаходилися у нього за спиною.

В цей час перед ним стояв Богдан Р., який змушував його лізти в бак. Далі на нього вилили зеленку. Застосовуючи до нього силу, невідомі особи закрили сміттєвий бак і почали рухатися. Це зрозумів, бо в середині бака шуміло. Коли знову відкрили бак, то він знаходився в іншому місці і входу в управління видно не було. Коли виліз із сміттєвого баку, його запитали, чи буде він давати інтерв’ю. Від цього він відмовився.

Джерело.