В Європу…через Бережани збиралися потрапити семеро азіатів

Чотирьох жінок та трьох чоловіків віком 20-30 років, котрі приїхала аж з В’єтнаму, правоохоронці знайшли в одному із готелів Бережан. Два тижні вони не виходили на вулицю, адже у них відібрали документи. Їжу незаконним емігрантам, швидше за все, приносили «помічники», які мали доставити їх у західну Європу.

«В’єтнамці приїхали в двадцятих числах жовтня. Документів при них не було. Представники азіатського континенту стверджують, що віддали свої паспорти українцю, який пообіцяв виготовити документи для виїзду у Європу. Наразі нелегалів передали в міграційну службу, а далі вирішуватиметься питання про їхню депортацію» – повідомляє ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Наразі поліція встановлює – коли і через який кордон іноземці потрапили на територію України, а також осіб, причетних до їх перевезення.

«За неофіційною інформацією, в’єтнамців, які потрапляють до Європи, використовують, як дешеву найману силу. Їм не роблять документів, а за нелегальний в’їзд та перебування в країні Євросоюзу азіати повинні відпрацювати «помічнику» близько 15 тисяч доларів», – розповів начальник відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Олександр Буняк.

За неповних два тижні спецоперації «Мігрант» правоохоронці Тернополя на території обласного центру виявили десять осіб, які порушили правила перебування та проживання на території міста, – зазначають у поліції.

Джерело.