За забруднення та створення небезпеки на дорозі – 340 гривень штрафу

У Тернопільській обладміністрації відбувся круглий стіл, на якому посадовці, поліція та журналісти обговорили проблему осіннього забруднення доріг.

Учасники круглого столу говорили: які штрафи сплачують аграрії за забруднення дороги і створення аварійних ситуацій; про негативну статистику адмінправопорушень за забруднення доріг та спільно шукали методи впливу на недобросовісних аграріїв.

Проблема забруднення доріг на Тернопільщині виникла, як тільки місцеві аграрії розпочали вивозити з полів цукрові буряки. За забруднення доріг протягом сезону тернопільська поліція склала 46 протоколів. Водій, якого виявить поліція за порушенням, повинен заплатити 340 грн. штрафу, а 510 грн. – посадова особа.

— За осінній період ми виявили і задокументували 46 правопорушень за статею 139 Кодексу про адміністративні порушення – за виніс бруду на проїжджу частину. Надіслали 23 листи-застереження до керівників агропідприємств, фермерів і землекористувачів.



Певних порозумінь із окремими керівниками в питанні забруднення доріг нам вдалося досягнути через адміністративний тиск. Результат – агрохолдинги укладають договори про очищення дороги, залучають щітки, мийки ставлять. Та, як правило, цих заходів недостатньо, аби навести лад на дорогах області, — поділився заступник начальника управління превентивної діяльності головного управління нацполіції в області Ігор Кучер.

Перший заступник начальника Служби автодоріг в області Володимир Хемій наголосив на тому, що проблему можна вирішити за рахунок створення майданчика для автомобілів за кошти аграрників. Для створення майданчика потрібна ділянка із приблизним розміром 50 м на 6 м, яка обійдеться приблизно у 850-900 тис. гривень. Тільки аграріям простіше заплатити штраф та продовжувати забруднювати проїжджу частину, аніж убезпечити життя та здоров’я людей.

— В кожному районі Тернопільської області є філія «райавтодору» ДП “Тернопільський облавтодор”ПАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”, яка обслуговує певну ділянку дороги в межах району. На кожній філії працюють майстри, які їздять, перевіряють дороги та повідомляють про її стан в «автодор». Звертаються вони і до нас, а ми, у свою чергу, направляємо скарги у правоохоронні органи, — зауважив Володимир Хемій.

Пан Володимир наголосив, що для того, аби подолати вищевказану проблему, потрібно насамперед кожному аграрієві добросовісно відноситися до своєї роботи та дбати не тільки про власний прибуток. Як приклад, заступник розповів, що у країнах Європи водії не мають права виїжджати із брудними колесами на дорогу. Якщо би в Україні урядовці прийняли закон, який жорстко регулюватиме виїзд кожної машини, то у державі не було би подібних порушень.

Джерело.