Екологічна катастрофа: поля на Тернопільщині перетворюють на вигрібні ями

Поблизу Тернополя знову зловили порушників, які незаконно зливали нечистоти на поля. Це “приватники”, до яких звертаються місцеві жителі, щоб викачати септики та вигрібні ями. Нещодавно активісти затримали такий автомобіль у селі Гаї Шевченківські, пишуть golos.te.ua.

Активісти “Скелі” під час незаконного зливу нечистот затримали на “гарячому” автомобіль-бочку, водій якої і здійснював безпосередньо це суспільно небезпечне діяння. Під час затримання та подальших намагань втечі порушник чинив опір активістам та власним автомобілем здійснив спробу наїзду на одного з них.

– На щастя, ніхто не постраждав, але вражає наглість та самовпевненість порушників. Хлопці викликали поліцію та сільського голову, зафіксували порушення, і поставили вимогу про відкриту зустріч в понеділок 2 жовтня у сільській раді, разом із цими ділками, котрі за інформацією селян зливають нечистоти близько 7 років! Вимоги прості – порушники мають сплатити серйозний штраф за шкоду довкіллю у бюджет села та припинити незаконну діяльність, – повідомляє організація Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”.

3 жовтня затримали другий автомобіль-бочку з порушником, який просто серед білого дня на околиці села зливав нечистоти. Активісти спільно із сільським головою викликали поліцію та зафіксували порушення.

Вони просять жителів області не користуватися послугами цих людей, а звертатися у водоканал.

– Ми хотіли би порадити тим, у кого є потреба у видаленні нечистот і відходів – не співпрацюйте з такими “ділками”, адже в свою чергу ви стаєте співучасниками їхніх злочинів. Краще переплатити невелику суму і замовити послуги водоканалу, тоді ви точно будете впевнені, що відходи не виллють за першим поворотом на поле, – кажуть активісти.

Джерело.