Тернопіль стане центром вишивки!

— Мета цього мистецько-культурного заходу, зазначає Майя Юркевич, — відродження та поширення давніх технік української вишивки.

Відколи у нашому місті з’явилася Школа борщівської народної сорочки, заснована небайдужими вишивальницями Майєю Юркевич, Вікторією Кривоніс та Ларисою Овчарук, Тернопіль потроху перетворюється на «вишивальну столицю». А уже незабаром стане справжньою Меккою для усіх любителів і поціновувачів вишивання. Уже 18 листопада наше місто прийматиме І-шу Всеукраїнську вишивальну конференцію «Верхоплут». Її організатор — Школа борщівської народної сорочки, ініціатор та куратор — Майя Юркевич. Захід відбуватиметься за підтримки Тернопільської міської ради та Тернопільської КіноКомісії/Творчого об’єднання “КіноХвиля”. Організаційні партнери: Тернопільський національний економічний університет, Тернопільський обласний краєзнавчий музей.



Конференція відбудеться у центральному корпусі Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ), за адресою: вул. Львівська, 11.

— Мета цього мистецько культурного заходу, зазначає Майя Юркевич, — відродження та поширення давніх технік української вишивки. Також це чудова нагода для нас, однодумців, зібратися разом за улюбленою справою — вишивкою.

Формат конференції — пізнавально-практичний, під час якої вишивальниці ділитимуться досвідом, практичними навиками, аби кожен із присутніх зміг почерпнути для себе цікаву і корисну інформацію та знання.

Джерело.