В Італії хірурги успішно розділили півторарічних сіамських близнюків

Підготовка до поділу 17-місячних дівчаток з Алжиру зайняла майже рік

Італійські хірурги розділили пару сіамських близнюків, зрощених в районі черевної порожнини і грудей: складну десятигодинну операцію провели фахівці римської лікарні Дитятка Ісуса.

Підготовка до поділу 17-місячних дівчаток з Алжиру зайняла майже рік: для імітації втручання була виготовлена точна 3D-модель їхніх внутрішніх органів і кровоносної системи.

Використані передові технології і чіткий розподіл обов’язків між лікарями дозволили скоротити час операції майже вдвічі. У ній були задіяні близько 40 фахівців римської клініки.

Операція пройшла 7 жовтня: дві з десяти годин пішли на проведення анестезії. Потім лікарі приступили до поділу близнят: навколо операційного столу одночасну роботу вели п’ять бригад хірургів, після чого сестер перемістили в окремі операційні, де їм відновили раніше відсутні грудні кістки, діафрагму, перикард та інші органи.

Після операції дівчатка перебували в палаті інтенсивної терапії і 24 жовтня повернулися в хірургічне відділення.

В історії знаменитої клініки це другий випадок поділу сіамських близнюків: остання подібна операція відбулася понад 30 років тому, проте вже в найближчі тижні хірурги Bambin Gesu проведуть операцію над новими пацієнтами, якими стануть дві сестри з Бурунді.

Як наголошується в повідомленні медустанови, ймовірність народження сіамських близнюків становить приблизно один випадок на 50-100 тисяч пологів. Передбачається, що цей процес пов’язаний з пізнім розподілом ембріона, проте науково ця гіпотеза поки не підтверджена. В середньому через тяжкості вад розвитку 75% сіамських близнюків не виживають.

Джерело.