Доктор філософії із Оксфордського університету Брюс Андерсон запропонував тернопільським дітям навчатись вдома

Доктор філософії із Оксфордського університету Брюс Андерсон відвідав Тернопіль. Представник Оксфордського центру дослідження місій презентував в нашому місті практичну християнську методологію навчання дітей вдома. Нам, українцям, Доктор Андерсон рекомендує найперше – це почати. А далі, переконує: що б батьки не робили, чи вони просто читають нащадку книжки, чи допомагають з уроками, це матиме вплив на розвиток дитини і різниця буде очевидною.

Це Брюс Андерсон – професор філософії із Оксфордського університету та надзвичайно позитивний співрозмовник. У Тернопіль, розповідає, приїхав, аби поспілкуватись з людьми, дізнатись щось нове і розширити свій кругозір. Одна з тем – практична християнської методологія навчання дітей вдома.

– Ми навчали їх вдома 20, а то й більше років, і це був дуже приємний досвід через те, що у нас було багато часу для родинного спілкування.



Люди цікавились: діти у вас взагалі нормальні? Ми були першими, які тільки започаткували цей рух, – пригадує доктор філософії Оксфордського університету Брюс Андерсон.

На сьогоднішній день, розповідає доктор філософії, є два мільйони людей у Америці, які хоумскулять (навчають вдома) своїх дітей. Домашня освіта має велику репутацію через свій успіх. Дослідження підтвердили, що перший десяток найкращих студентів США – це діти, які навчались в дома.

– Моя дружина працює з чотирьма різними спільнотами родин, які хоумскулять своїх дітей. Зазвичай, навчають дітей матері. Мої усі діти вступили в провідні універстети штату Вірджинії, і донька, оскільки у неї були настільки високі бали, що вона отримала від Гарварду запрошення, щоб їхати і вступити туди, – каже доктор Брюс.

Хоумскулінг, чи домашнє навчання, працює не завжди і не для кожної родини, наголошує професор. Нам, українцям, доктор Андерсон рекомендує найперше це почати. А далі – що б батьки не робили, чи вони просто читають нащадку книжки, чи допомагають з уроками, усе це вплине на дитину і різниця буде очевидною. Ключовим у процесі є не те, чи буде повноцінним домашнє навчання, а те, що вдома буде панувати особлива освітня атмосфера і батьки будуть більше залучені до процесу. А це, переконаний професор – найважливіше.

Біблія дає великий стимул для освіти і навчання, розповідає Брюс Андерсон. Тільки у сім”ї яка вірить у Бога, а душа їхня сповнена любов’ю, ростуть та виховуються добрі, щирі та розумні діти.

Джерело.