Покарали чоловіка, який вкрав сейф, розрубав його і викинув в річку

Поки господарів не було вдома, злодій виламав двері у їхньому помешканні, викрав сейф із грішми та із золотом, сріблом. Щоб дістати вміст, сейф розрубав, а потім викинув його в річку. Через такий вчинок тепер буде під наглядом – суд дав йому умовних два роки.

Інцидент трапився ще 31 липня у Почаєві Кременецького району. У металевому сейфі було 1700 євро, 500 доларів, 17 золотих прикрас, вартістю 29 441 грн, 16 срібних прикрас, вартістю 950 грн.

Правоохоронці, нагадаємо, розповідали влітку, що потерпілі – підприємці. Їхнього кривдника вони знайшли менше ніж за добу. Ним виявися місцевий житель – товариш доньки потерпілих.



Гроші й золоті вироби правоохоронці вилучили в нього відразу, а сейф, який крадій розрубав сокирою, аби дістати звідти коштовності, довелося піднімати з дна озера, куди його викинув він.

Версію про причетність знайомих доньки правоохоронці розглядали, оскільки дівчина веде не зовсім, м’яко кажучи, правильний спосіб життя і могла обмовитись знайомим. Родичі її цураються. Вирушаючи на відпочинок, їй заборонили з’являтися навіть на порозі помешкання.

Крадієм, відповідно до матеріалів суду, є Руслан Б., уродженець села Лосятин Кременецького району. Неодружений, непрацюючий, має на утриманні неповнолітніх двоє дітей. У суді свою вину чоловік визнав повністю, щиро розкаявся. Зважаючи на це та інші пом’якшуючі обставини, суд дійшов до висновку, що чоловік може бути перевихований без ізоляції від суспільства. Про це йдеться у вироку суду від 14 листопада.

Ним суд визнав винуватим Руслана Б. у крадіжці – ч.3 ст. 185 КК та дав три роки тюрми. Тим же вироком, на підставі ст.75 КК України, сказав звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 два роки. Окрім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілих – сказав стягнути з чоловіка на їхню користь 15 тис. моральної шкоди та 5,8 тис. – майнової.

Наразі вирок законної сили не набрав. Апеляція на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Джерело.