У Тернополі сусіди побили і пограбували чоловіка

Чоловіка у власній квартирі побили та пограбували сусіди. Збитки, нанесені потерпілому, п’ятсот гривень. Тернополянин пригадує, що почув на сходовій клітці шум.


Відчинив двері і до квартири увірвалося двоє – чоловік та жінка. Він їх візуально знав, оскільки вони мешкають тимчасово у сусідній квартирі.
Дует почав звинувачувати чоловіка у тому, що йому свого часу позичили сто гривень, а він їх до цього часу не віддав. За несвоєчасну сплату боргу жителя обласного центру побили, забрали мобільний телефон, пральний порошок та ключі від квартири й підвалу, а потім втекли.
До поліції потерпілий звернувся лише наступного дня. Він стверджує, що ніколи з нападниками не спілкувався і грошей у них не брав.
Грабіжників знайшли за місцем проживання.



Там ж були і чужі речі. Зловмисники неодноразово судимі за аналогічні злочини. Жінка – уродженка Макіївки Донецької області. Вона менше, як півроку тому звільнилася з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за крадіжки. Її напарник перебував на умовному терміні покарання.
Наразі дует очікує на оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу. Правоохоронці інкримінують грабіжникам статтю 186 частина 2 ККУ – грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Джерело.