Будинок, який є притулком обездоленим матерям і даром життя їхнім дітям

У Драганівці, що за 13 кілометрів від Тернополя, уже понад два роки при монастирі францисканок Матері Божої Неустанної Помочі діє «Дім життя».

Цей своєрідний  притулок для вагітних жінок і породіль із малими дітьми, котрі в силу складних життєвих обставин опинилися на вулиці, створили понад два роки тому з ініціативи отця Юстиніана Городечного із тернопільського монастиря отців-францисканців. Головною метою цього благочинного закладу, який існує завдяки пожертвам небайдужих до чужого горя людей і за сприяння сестер цього монастиря, є допомогти молодим матерям і немовлятам та поступово адаптувати їх до нормального життя. Про роботу закладу, який є притулком для обездолених жінок і дарує життя їхнім дітям, нашому журналістові розповіла настоятелька монастиря францисканок у Драганівці, яка водночас і є директором «Дому життя», сестра Аліція.

«Ми готові допомогти кожній жінці із немовлям на руках»

  • Сестро Аліціє, як потрапляють до Вашого притулку матері з дітьми, які в силу життєвих ситуацій опинилися на вулиці?

Переважно такі жінки самі телефонують до нас. Серед них справді домінують ті, в кого через певні обставини не склалося життя і просто на той момент їм із немовлям ніде подітися. Це й ті, котрі опинилися без житла, і зовсім юні матері, чию  вагітність батьки чи наставники із сиротинця сприйняли небажаною.

Джерело.