Особливий штамп у паспорті поставили ще 52 тисячам жителів Тернопільщини

На Тернопільщині майже кожен другий відвідувач Центрів обслуговування платників (ЦОПів) звернувся туди за видачею картки платника податків.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.
– Упродовж 10 місяців цього року ЦОПи, створені при об’єднаних державних інспекціях і їхніх відділеннях, відвідали 347тисячі 772 платники податків Тернопільщини, – кажуть у податковій. – Їм надали аж 122 тисячі 529 різних адміністративних послуг. Порівняно із аналогічним періодом торік кількість відвідувачів ЦОПів хоч і зменшилася, проте кількість наданих послуг зросла (на 58 тис. 131 – прим.).

Близько 36,8% від загальної кількості послуг, тобто 45 тисяч 114, надали у Тернопільській ОДПІ. Натомість у Бучацькій – 24 830 (20,2%), Кременецькій – 15 873 (12,9%), Чортківській – 31 549 (25,7%). Окрім того, у ГУ ДФС в області надали 5 163 послуги (4,2%).

– У структурі наданих адмінпослуг досі найбільшу питому вагу займають послуги із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, – додають у податковій.



– Її, зокрема, надали 51 тисячі 624 фізичним особам, або 42,1% від загальної кількості наданих адміністративних послуг.

акож значну кількість послуг надали: із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів і утриманих податків – 25 тисяч 120 (20,5%), видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела виплачених доходів та утриманих податків – 9 437 (7,7%) і надання витягів із реєстру платників єдиного податку – 6 928 (5,6%).

– За безкоштовними посиленими сертифікатами відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізосіб-підприємців і громадян від початку року до працівників сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України звернулися 6 448 платників податків, – підсумували у податковій.

Нагадаємо, у залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ (вул. Білецька, 1) виділили окреме місце із надання електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків з надання консультацій. Такою послугою у січні-жовтні скористалися 103 платники податків.

Джерело.