Не пропустіть: популярні продукти, які подешевшали на Тернопільщині

Керівник Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів про продукти, які подешевшали в Україні.
– За поточний період суттєво знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку. Свинина подешевшала більш ніж 3 гривні, або 3%, курка в тушці – на 1,5 грн, або 2,5% і крупа гречана – на 1,3, або 7%. Середньостатистична ціна свинини – 98,5 грн за кілограм, курки – 53, а гречки – 19, – пише експерт у Facebook.

Зазначимо, що у листопаді цього року гречка вперше за два роки перетнула межу нижче 20-ти гривень за один кілограм.

За листопад суттєво подорожчало вершкове масло – на 6 грн за кілограм, або на 4%. Відтепер масло коштує в середньому в Україні понад 160 гривень. Найвищий приріст продемонстрували яловичина, сало і сметана – від 1,20 грн до 1,3 грн за один кілограм або літр. Так, зокрема, яловичина й сало за місяць додали 1,3 грн, що дорівнює 1% та 2% відповідно.



Відтепер за місяць до Нового року вартість кілограму яловичини з кісткою в середньому в Україні становить 113 грн, а сала – 68 грн. Сметана подорожчала на 1,2 грн за кілограм, або на 3%. ЇЇ середня ціна – 48.

Необхідно зазначити, що за листопад майже на чверть гривні зросла вартість соціальних сортів хліба. На сьогодні середня ціна найдешевшого білого хліба становить 13 гривень за кілограм, а чорного – 12,8.
За поточний період суттєво знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку.

Джерело.