Генштаб готується до широкомасштабного наступу Росії

Україна готова не лише до ймовірного сценарію “кримського коридору”, але і до більш масштабних дій Росії.

genshtabrf_021114

Про це заявив начальник Генштабу і головнокомандувач армією генерал Віктор Муженко.

“Ми розглядаємо сценарії від можливої ескалації конфлікту на південному сході до широкомасштабної агресії”, – сказав він в інтерв’ю агентству BNS.

За цими сценаріями відпрацьовують відповідні контрзаходи.

“Війська готуються до цього, комплектуються. І на сьогоднішній день ми здатні протистояти Російській Федерації”, – додав Муженко.

Начальник Генштабу подякував Литві за підтримку в постачаннях летального озброєння і військові консультації зі створення сил спецоперацій.

Також він вказав на можливі урядові контракти на ремонт наявних у Литви систем озброєнь.

Муженко заявив, що немає сигналів від майбутньої адміністрації Дональда Трампа щодо зміни курсу і відмов у підтримці України.

США виділяють кошти на реформу ЗС України, щоб вона відповідала стандартам НАТО. Цю фінансову підтримку оцінюють приблизно у 500 млн долларів, сказав керівник Генштабу.

“Зі спілкування з американськими військовими, жодних змін не передбачається. Тобто і питання допомоги, зокрема і допомоги радниками, і питання підготовки (наших військових) інструкторами відповідно, зокрема і питання матеріальної допомоги, рішення про яку прийняті – це все поки що залишається в силі”, – резюмував він.