Як працює швейна фабрика в Тернополі, яку відкрили турецькі бізнесмени (Фото)

Два роки у Тернополі працює швейне підприємство “Мода-Текс”. Відкрили філію турецькі підприємці. За цей час фабрика працевлаштувала більше 140 людей.

— Фабрику відкрили 9 травня 2016 року. Тут ми шиємо легкий жіночий одяг, який іде на експорт у країни Європи. Загалом, власник підприємства має сім виробничих потужностей у Європі: Румунія, Болгарія, Англія. В Україні таких фабрик є три. Зокрема, у Чернівцях, Луцьку та третя у нас в Тернополі, —  розповідає  інспектор з кадрів ТОВ “Мода-Текс “Надія Лобур.

На фабриці в основному працюють жінки. Обмежень у віці, каже пані Надія, немає. Головне, щоб робітник знав, як працювати із швейною машинкою та хотів навчатись. Зараз на фабриці працює 140 людей, у майбутньому число планують збільшити, оскільки підприємство активно розвивається.

Також тут проходять практику і студенти місцевих училищ.

Цікаво, що працюють на підприємстві не лише тернополяни, але й жителі Теребовлі та Збаража, яких привозить спеціальний автобус. Витрати на перевезення бере на себе власник “Мода-Текс”.

Для працівників створили усі необхідні умови роботи. Зокрема, робоче місце обладнане необхідною технікою, є вентилятор. У цеху працює опалення, температура досягає позначки +25, лунає українська музика.

Обідній час працівники можуть провести у спеціально обладнаній кухні, де є чайники, мікрохвильові, питна вода. Для особистих потреб є навіть пральна машинка. Також під час ремонту та реконструкції приміщення на фабриці облаштували нові туалети.

Не забули на підприємстві і про мотивацію працівників. Зокрема, щороку проводять розіграш призів до новорічних свят. Серед подарунків – мультиварка, пральна машинка, електрочайник, посуд.

— Таким чином ми хочемо показати, що не обов’язково людям виїжджати закордон на заробітки, а можна знайти хорошу і гідну роботу вдома. – підсумовує Надія Лобур.

Швейна фабрика “Мода-Текс” знаходиться за адресою: м.Тернопіль вул.Текстильна,4а  Контактні телефони: 0352404028,0682895998,0635450101

 

Джерело.