Житель Тернопільщини нестандартно використовує презервативи (фото)

Музикант, поет, громадський активіст Микола Шпаковський – творчий у всьому. Навіть презервативи використовує оригінально. Зокрема, коли робить вино.

– Власне, в мене є 5-літрова пляшка-баклажка з-під італійського вина, тож коли я заливав винний розчин в бутлі, моя мама пожартувала: візьми вдягни тойво гандон. – сміється Микола Шпаковський. – Це не було звертання. Звісно, рукавиця на горлечко тієї пляшки за діаметром є надто широкою.



Тому цю рекомендацію я сприйняв серйозно та практично, тому так і зробив.

Нічого надзвичайного у своєму підході до презервативів і виробництві вина – Микола Шпаковський не бачить.

– Новий, невикористаний презерватив, а що тут такого? – продовжує. – Друзі, вони ж основні дегустатори, сміються з мого підходу до виноробства, але ніхто з них не дізнається, хто питиме вино з того бутля. Бо воно таке саме за смаком, як із інших слоїків.

Вино робиться швидко, якщо є сусіди-помічники, такі, як мій сусід Микола Стратій. Зірвати грона винограду, прим’яти, перемолоти грона дрелькою із відповідною насадкою. Далі цю масу закинути на тиждень в баняки для бродіння із розрахунком суміші кілограм цукру на десять виноградного продукту, періодично помішувати патиком. Накрити тканиною, щоб часом кіт не заскочив. Потім процідити і залити в бутлі, обмеживши доступ повітря, аби вино не стало оцтом. В моєму випадку – це ґумові рукавиці і презерватив.

Загалом, Микола Шпаковський презервативи завжди використовує не за призначенням.

– То порізаний палець замотати, – додає. – То сірники в горах від вологи сховати або комусь в місті відро води з балкону на голову скинути.

Джерело.