У тролейбусах Тернополя можна буде зустріти Святого Миколая

Сюрпризи для пасажирів тернопільських тролейбусів з нагоди свята підготували помічники Святого Миколая.

Цю роль на себе взяли студенти, викладачі та учасники клубу волонтерів Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, які навчаються за спеціальностями «Театральне мистецтво», «Музичне мистецтво», «Біологія» та «Психологія» за підтримки директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха. «Працюватимуть» помічники Святого Миколая 19 грудня зранку, в обід та ввечері у трьох тематичних тролейбусах: «Сім кольорів щастя», «Здоров’я» та «Україно моя вишивана».

– У тролейбусі щастя «Сім кольорів щастя» 19 грудня пасажирами будуть учні шкіл з особливими потребами: закладу освіти І-ІІІ ступеню «Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний цент», тернопільської спеціальної ЗОШ ТМР для дітей з особливими потребами, тернопільської спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ступеню Тернопільської обласної ради, – розповіли зз у комунальному підприємстві «Тернопільелектротранс». – Учні кожної школи проїдуть одне коло по 11, 10 та 5 маршрутах, оскільки дітки із цих навчальних закладів долучились до оформлення тролейбусів з нагоди зимових свят. У тролейбусі «Здоров’я», який їздить по першому маршруту цього дня в обідню пору пасажирами будуть діти з особливими потребами із садочку №2, які також долучились до соціального проекту. Для них студенти-актори, студенти-музиканти та студенти-волонтери з педагогічного підготували різні сюрпризи. А з 18.00, їдучи від зупинки «Слівенська» на «Дружбу», у тролейбусі «Україно моя вишивана», який курсує по 11-му маршруту студенти розважатимуть звичайних пасажирів.

Подібна ініціатива у Тернополі відбуватиметься вже не вперше.



Минулого року 19 грудня у тролейбусах міста також можна було зустріти Святого Миколая. Крім того, студенти педагогічного влаштовують музично-мистецькі акції в електротранспорті й з нагоди інших свят.

Джерело.