Тернополянам повертатимуть кошти за зекономлену субсидію

Тернополянам повертатимуть кошти за зекономлену субсидію

Кабінет Міністрів України у 2017 році започаткував реалізацію проекту з монетизації частини зекономленої субсидії, тобто, здійснюється виплата коштів споживачу за економію газу та електроенергії, яка використовувалась для опалення помешкання. На Тернопільщині компенсацію за економію субсидії отримають 113 тис. 722 родини.

За словами Степана Барни, під дію проекту монетизації підпадає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу – 100 кубометрів, за умови, що ці ресурси використовуються для опалення.
«На всі родини, які звернулися до місцевих управлінь соціального захисту населення із заявою щодо виплати невикористаних сум субсидій, лише на нашу область держава виділила понад 75 мільйонів гривень. Ці кошти вже надійшли на рахунки відповідни установ. І вже з понеділка, 18 грудня, жителі області отримуватимуть до 700 гривень зекономлених субсидій. Кошти зарахують на банківську картку отримувача, їх також можна буде отримати у поштовому відділенні зв’язку або ж самому забрати на пошті», – поінформував Степан Барна.
Крім того, такий крок дозволить ощадливіше ставитися до використання електроенергії та газу, у випадку з останнім, це стосується домогосподарств, котрі користуються індивідуальним опаленням, щоб зекономлені показники, отримати потім у грошовому еквіваленті.

Джерело.