Школі на Тернопільщині подарували потужний телескоп

Школі на Тернопільщині подарували потужний телескоп

Тепер планети, зірки, комети та астероїди учні Байковецької ОТГ можуть знайти та відслідкувати в онлайні, а не лише вивчати із підручників та сухих схем.
Адже НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ», що знаходиться на території громади, подарували сучасний потужний телескоп з автонаведенням та сучасною комп’ютерною технікою для вивчення різноманітних небесних тіл. Обладнання школа отримала за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).
Окрім того, поблизу Лозовецької школи готують до відкриття першу в Україні сільську обсерваторію. Будівлю поки будують і офіційно відкриють навесні. На відкриття обсерваторії громада виділила понад 90 тисяч гривень, а програма USAID DOBRE підтримала проект коштами у розмірі 120 тисяч гривень.
«Перша сільська шкільна обсерваторія в Україні стане навчальним центром для всіх учнів шкіл нашої громади. Діти, досліджуючи світ у всій його красі, будуть захоплюватися незбагненними масштабами Всесвіту», – зазначили у громаді.

Джерело.