На Тернопільщині взялися за недобросовісних перевізників

Прокуратурою області та Тернопільською місцевою прокуратурою впродовж цього року подано до суду сім позовів в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Встановлено, що суб’єктами господарювання здійснювалось перевезення вантажу по території Тернопільської та інших областей з перевищенням нормативно допустимих параметрів ваги без отримання відповідного дозволу на такий рух. З метою відновлення руйнації доріг, до якої призводить перевезення таких вантажів, законодавством передбачено стягнення з перевізників плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.
Однак, вказану плату суб’єкти господарювання добровільно до Державного бюджету України не внесли, що і слугувало підставою для звернення прокуратури до суду.
Постановами окружних адміністративних судів позовні вимоги прокуратури задоволено і з суб’єктів господарювання в дохід Державного бюджету України стягнуто більш ніж 100 тисяч гривень.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Джерело.