“При поточному курсі євро і згідно з даними Нацбанку”: Стало відомо, якими будуть тарифи на електроенергію

За словами глави НКРЕКУ, тарифи для населення на даний момент не переглядаються.

Незважаючи на зростання оптової ринкової ціни електроенергії, тарифи для населення не зміняться. Крім того, в Україні сьогодні встановлені найнижчі в Європі тарифи на електроенергію для населення і промисловості. Про це в ході засідання Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), присвяченого утвердженню оптової ринкової ціни вугілля на 2018 рік, заявив глава комісії Дмитро Вовк, передає Корупція.Інфо

За словами глави НКРЕКУ, тарифи для населення на даний момент не переглядаються. Однак вони нижчі за європейські в 6 разів.

“В Європі середній рівень тарифів для населення становить 20 центів, по 28 країнам Європи. При поточному курсі євро і згідно з даними Національного банку курс євро становить 33,24. Тому тариф відповідає 6,78 гривень з усіма податками, що майже в 6 разів вище, ніж тариф в Україні.



За тарифами для непобутових або промислових споживачів. Навіть якщо розглядати питання оптової ринкової ціни і тарифів для промисловості, середній рівень для споживачів 1 класу в Європі становить 3 гривні 80 копійок, що значно вище, ніж в Україні, де середній у ОВЕН до 2 грн. Тому на сьогоднішній день тарифи як для населення, так і промисловості залишаються найнижчими”, – підкреслив Дмитро Вовк.

Джерело.