У Тернополі є соціальна їдальня для потребуючих людей

Щодня у соціальній їдальні на вул. Лисенка, 8 обідають 60 людей, які потрапили в складну життєву ситуацію. Працює їдальня щодня з 12 до 14.00. У вихідні та на різдвяні свята їдальня не працює.

– Нам дають списки людей і щодня ми маємо приготувати шістдесят порцій, на кожного по одній, – кажуть працівниці соціальної їдальні. – На обід даємо перші страви, другі, хліб, булочку, салат. Меню буває різним: борщ, супи, каші, сосики, котлети, риба. Приходять до нас різні люди: самотні, бідні.

Обідати у цій соціальній їдальні можуть люди, які потрапили в тяжкі життєві обставини. Як пояснює завідувач відділення соціальної допомоги вдома Любов Руда, щоб потрапити у список, людина повинна звернутись в управління соціальної політики на Лисенка, 8 у кабінет №9. Потрібно написати заяву, тоді її розглянуть, перевірять доходи людини. Працівники управління йдуть до людини і перевіряють умови проживання та чи дійсно вона потребує допомоги з харчуванням. – У їдальні людина може обідати протягом трьох місяців, але це максимальний термін, – каже пані Любов. – Хіба, там вже дуже тяжка ситуація, то ми продовжуємо харчувати її. Минулого року, наприклад, протягом трьох місяців у нас обідала сім’я переселенців. А загалом, список ми оновлюємо щомісяця.

Джерело.