Небезпечні розваги: собака став жертвою новорічного салюту у Києві

Ні для кого не секрет, що безвідповідальне ставлення до різних петард чи салютів під час святкувань може закінчитися плачевною. Порушення елементарних правил безпеки може призвести до фатальних наслідків, на цьому щоразу наголошують рятувальники, однак пересічні громадяни, як правило, усе сприймають «а може пронесе». Так, у грудні підчас відкриття новорічної ялинки у центрі Івано-Франківська мало без ока не залишилася 17-річна студентка, у яку влучила петарда, а в новорічну ніч у Києві собаці відірвало лапу.

Попри заборону, у країні, де четвертий рік триває війна, салюти стають чине основним атрибутом новорічного свята. Їх бояться не лише маленькі діти, але й тварини. Під час таких «веселощів» вони намагаються втекти подалі і заховатися.

Однак для собаки по кличці Санта новорічна ніч у столиці закінчилася трагічно – внаслідок вибуху салюту чи петарди тварині відірвало лапу. Травмованого собаку небайдужі кияни знайшли лише через кілька днів.

«Лапка в лахміття, не залишилося жодного живого місця, кісточки розтрощені, м`язи розірвані.



За ті три дні, які малятко ховалася від наших «веселощів», там все встигло загнити, грудки бруду влипли в плоть, що кровить, добре що холодно і немає мух…», – написали активісти у спільноті dtp.kiev.ua

Зараз Санта знаходиться під цілодобовим інфузоматом, йому колять антибіотики. Рану обробляють наразі місцево, щоб некроз не йшов вище, поки оперувати тварину не можна, оскільки вона не витримає наркозу.

Активісти просять допомогти небайдужих допомогти фінансово Санті одужати. Гроші можна перераховувати на рахунок: 4149 6258 0597 9828 (Антонов У. В., для Санти). Контактний телефон: +380730003879, Людмила.

Джерело.