Невідомий знак від святого Амфілохія (фотофакт)

Над мощами святого Амфілохія у Почаєві з’явилося дивне червоне світло. Фото з Свято-Преображенського собору Почаївської лаври поширили у соцмережах. Декілька світлин зробили у день пам’яті святого, під час служби.


У ніч із 31 грудня на 1 січня у Свято-Преображенському соборі служили вечірні богослужіння і пізні літургії. Після цього раку із нетлінними мощами перенесли до Печерного храму.
Варто згадати, що Преподобний Амфілохій відомий і як лікар. Зокрема у 40-их роках минулого століття лікував й воїнів УПА.
Довідка:
Амфілохій Почаївський (Яків Варнавович Головатюк) народився у с. Мала Іловиця на Шумщині, помер 1 січня 1971.



Святий, чудотворець, старець. День пам’яті 12 травня.
Після смерті односельці прощалися зі старцем, ієромонах Богдан служив заупокійну литію по новопреставленому. О 9 годині вечора, поставивши труну на вантажне авто, виїхали до Почаєва, однак вона не змогла в’їхати у Святі ворота. Труну з покійним підняли на плечі, зі співом внесли у Святі ворота. Пізню літургію в Похвальній церкві служив архімандрит Самуїл. Отця Йосипа поховали 4 січня 1971 року на монастирському цвинтарі.
Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви, 12 травня 2002 року (у Неділю Фоми), схиігумен Амфілохій урочисто канонізований як преподобний Амфілохій Почаївський. Мощі преподобного Амфілохія відкриті для поклоніння в храмі преподобного Іова Почаївського

Джерело.