Несподіваний «облом» для «човників» з Тернопільщини

Нові правила обмежують тих осіб, які часто завозять товари з-за кордону для перепродажу.
В Україні почали діяти нові правила ввезення фізичними особами товарів з-за кордону. Хто перевищуватиме ліміт – сплачуватиме додаткові мита.

Відповідний закон про зміни до Податкового кодексу надрукували в “Голосі України”, передає “Інтерфакс-Україна”.
Без мита можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Такі правила діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в’їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.
Базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті, – така нова норма введена в Податковий кодекс для тих, хто був відсутній в Україні менше 24 годин і в’їжджає до країни частіше одного разу протягом 72 годин.
Раніше безподатково товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 години, на чому будується бізнес багатьох так званих “човників”

Джерело.