Архієпископ Нестор очолив святкування у Кременці (Фото)

У вівторок, 9 січня 2018 року, на третій день Різдвяних свят, Церква вшановує пам’ять святого апостола, першомученика і архідиякона Стефана. Традиційно, цього дня високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, звершує святкову Божественну літургію у Свято-Преображенському соборі м. Кременця, з нагоди престольного свята одного із приділів. Там 2003 року році, правий (південний) приділ величного собору було освячено на честь і пам’ять архідиякона Стефана.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель собору, благочинний Кременецького району прот. Володимир Буграк, намісник Свято-Юріївського монастиря на хуторі Вірля ігумен Полікарп, та запрошене численне духовенство Тернопіольської єпархії та гості.

З нагоди храмового свята величний собор був наповнений чималою кількістю парафіян та гостей. Урочистості Богослужінню надавав спів у виконанні академічного хору собору.

Багато прихожан цього дня прийняли Таїнство сповіді та причастилися Святих Тіла і Крові Господньої з рук Високопреосвященнійшого Воалдики Нестора. Традиційно серед численних причасників була велика кількість дітей та молоді.

Після заамвонної молитви, у Свято-Стефанівському приділі соборне духовенство на чолі із Архієреєм відслужили уставний молебень святому першомученику.

По його закінченні архієпископ Нестор привітав усіх прихожан та духовенство собору із престольним святом та Різдвяними святами. У свою чергу отець Володимир від імені парафіян та кліриків храму подякував архіпастирю за очолену молитву та постійну батьківську опіку за кожного жителя м. Кременця та Кременецького району та знак спільної молитви підніс архіпастирю просфору.

Завершилося Богослужіння співом духовного гімну «Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни…».

Виходячи з храму, архієпископ Нестор благословив всіх парафіян, а кожен із присутніх мав можливість поспілкуватися з владикою та вислухати його пастирські настанови.

Джерело.