Литва запровадила нові “репресії” проти росіян

Міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас від 12 січня заборонив в’їзд в країну 49 громадянам Росії, викритих у порушеннях прав людини і відмиванні грошей.


Список затверджений на підставі “закону Магнітського”, який набрав чинності в Литві 1 січня, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У МВС Литви зазначили, що список складений після консультацій з іноземними партнерами. Зокрема, під заборону потрапляють особи, включені в національний список небажаних іноземців, складений державою-членом Євросоюзу, Європейською асоціацією вільної торгівлі, державою-членом НАТО.
Список, прийнятий парламентом Литви, містить 44 прізвища. Серед них глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, який керував справою Магнітського заступник глави Слідчого комітету при МВС, генерал-майор Олег Логунов, що прийняли рішення у справі Магнітського судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухналева, Сергій Підопригора, керівництво Московської податкової інспекції, викритих Магнітський в масштабних махінаціях з бюджетними коштами.

Джерело.