Прибрати Тернопільщину можна п’ятьма кліками

Про стихійні сміттєзвалища Тернополя та області можна повідомляти одразу в Мінприроди. Таку можливість надає додаток інтерактивної карти, звідки інформацію передають до місцевих органів влади.

Для того, щоб залишити звернення, потрібно попередньо зареєструватись. У Тернополі уже одне повідомлення від 12 серпня 2017 року перебуває у процесі обробки – про вулицю Чалдаєва, 12.
На мапі у персональному кабінеті можна перевірити хід вирішення проблеми. Також на карті окремими шарами показано реєстр місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ.
– Гуляючи в Апостолові, я помітив маленьке сміттєзвалище, яке згодом мало шанси розростися, – ділиться досвідом у Facebook Олександр Рудоманов. – «Смітять, де попало!» – подумав я, але згадав, що є додаток Екомапа, на якому такі речі можна і треба позначати. Сфотографував, надіслав.



Додаток сам визначив координати сміттєзвалища та передав інформацію відповідному балансоутримувачу. За три тижні прийшов лист – відповідь з фотографією прибраної території. Прибирати сміттєзвалища легко!
Такий додаток розробило міністерство екології та природних ресурсів. Користувачі комп’ютерів можуть використовувати посилання мапи – https://ecomapa.gov.ua/join/, користувачі мобільних телефонів – https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.econkitsoft.
Фото з допису

Джерело.