Комунальники Тернополя спростовують інформацію про шкідливість снігу у парку Шевченка

Сніг, який вивезли у парк Шевченка, не загрожує екології міста і ставу. Про це розповів начальник відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Олег Соколовський.

1480454701-rizne-park-png

За його словами, рішення про те, щоб вивезти сніг у парк Шевченка, прийняли оперативно через аномальні снігопади, оскільки офіційні полігони  за перші дні були забиті снігом.

Цей сніг не завдасть ні ставу, ні місту екологічної катастрофи, бо він нічим не посипався. До того ж у місті традиційно посипають дороги та тротуари тільки шлаком, піском та сіллю без жодних хімікатів.

Спростовує Олег Іванович інформацію і про 800 вантажівок снігу у парку Шевченка. Адже за офіційними даними з міста вивезли 750 вантажівок.

— Чистий сніг у Тернополі традиційно вивозять на території парків. Відповідно, сніг із Театрального майдану, з вулиць Сагайдачного та Валової було вивезено до Старого парку та в парк Шевченка. Даний сніг є не посипаним соляною сумішшю, оскільки на цих вулицях здійснювалося лише очищення від снігу.



КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» із розумінням поставилися до цього рішення з огляду на те, що сніговий покрив дійсно був значним, – розповів Олег Соколовський. — Вивозити сніг звідти наразі не планується, адже тут він не заважає руху транспорту, відтак витрачати на це кошти платників податків не є раціональним. Сніг постійно підрізається і зрушується спецтехнікою для пришвидшення його танення.