На стадії завершення реалізація проекту ЄС для переселенців у Тернополі

Тернопільська міська рада завершує проект підтримки жителів Луганщини, Донецької області та Криму, які тимчасово переїхали в Тернопіль.

0011435504

Нагадаємо, що проект був втілений у життя разом з Західноукраїнським Ресурсним Центром . Загалом він складався з трьох етапів: створення додаткових груп у діючих дитсадках міста, фінансової підтримки для реалізації семи бізнес-планів, а також будівництва коворкінг-центру.

За результатами роботи було створено п’ять додаткових груп у чотирьох діючих садочках міста. Новостворені групи відвідують 8 дітей вимушених переселенців.

У рамках проекту було проведено школу підприємництва та профінансовано реалізацію семи бізнес-планів переселенців.

Також на завершенні будівництво коворкінг-центру – офісу, у якому зможуть працювати одночасно до 50 осіб. У першу чергу він створюється для підтримки переселенців.

– Нам дуже приємно чути, що єврокомісія високо оцінює співпрацю з Тернополем. Ми розраховуємо, що це буде не останній спільний проект. Також варто зазначити, що цей проект є некомерційний, а соціальний і спрямований на підтримку вимушених переселенців.



Завдяки цьому ми отримали 5 додаткових груп у дитячих садочках. Крім того, реалізовано сім нових бізнес-проектів у Тернополі та збудовано коворкінг-центр. Все це зроблено за кошти ЄС, – зазначив очільник міста Сергій Надал.