У тернопільському супермаркеті продавали небезпечні електроприлади

Недоліки в інструкції до обігрівача та мультиварки виявили в супермаркеті «Епіцент» у Тернополі фахівці Держпродспоживслужби. Продаж цих товарів заборонили, склавши відповідні приписи, повідомляють на офіційному сайті Держпродспоживслужби області.

Зокрема у інструкції до агрегату повітряно-опалювального немає інформації про використання приладу дітьми до 3 років, дітьми від 3 до 8 років. А це складає небезпеку, адже окремі частини цього виробу можуть бути дуже гарячими і спричинити опіки. Також маркування на приладі недовговічні і нелегко розпізнавані. Корпус нагрівального елемента нетривкий до займання та поширення вогню. Також у інструкції до мультиварки не вказали про обов’язковий нагляд дорослих за використанням її дітей від 8 років і старше.
Ці порушення зафіксували відповідно до п.1, ч.1 ст.26 Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05.19991 № 1023- XII та ч.1, ст.8 Закону україни «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 року № 877-V, Положенням про порядок припинення (заборони) господарюючими суб’єктами відвантаження, реалізаціїї (продажу) і виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг, що не відповідають вимогам нормативних документів», затвердженого постановою Верховної Ради України від 25.01.1995 р. № 26/95

Джерело.