Громада з Тернопільщини бореться за мільйон гривень у реаліті-шоу (ФОТО)

28 січня о 9.50 на телеканалі «1+1» стартує нове бізнесово-соціальне реаліті «Громада на мільйон», створене спільно з програмою підтримки децентралізації в Україні Агентства США з міжнародного розвитку “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

В проекті об’єднані громади України змагатимуться за інвестиції в розмірі 1 мільйона гривень від фонду WNISEF, створюючи проекти для поліпшення життя в регіонах.

Ініціатором проекту є Український кризовий медіа-центр.

Ведучими проекту «Громада на мільйон» стали Ірина Озимок, керівник програм місцевого економічного розвитку фонду WNISEF, який надає підтримку громадам в Україні, і Дмитро Огньов, відомий бізнесмен і власник однієї з найбільших українських ферм «Меринос-Захід», створеної за європейським зразком.

Використовуючи свій багаторічний досвід успішного ведення бізнесу і знання процесів децентралізації, ведучі допоможуть об’єднаним територіальним громадам ефективніше реалізовувати свої проекти, тим самим, підвищуючи якість життя простих українців в регіонах.

Ведучий і бізнесмен Дмитро Огньов поділився, що, крім основного призу від фонду WNISEF, деякі громади отримають спеціальні призи від компанії «Меринос-Захід»: «Серед учасників я бачив дуже харизматичних лідерів і був вражений проектами, які реалізовують громади в нашій країні. Двом громадам ми подаруємо спеціальні призи. Перший – це поїздка в Австрію для отримання австрійського досвіду сільського господарства, а другий – отара з 30 племінних овець, яку ми подаруємо громаді для розвитку тваринництва».

Керівник жанрового напрямку іміджевих проектів «1+1»Алла Стащенко зазначила, що подібний формат соціальних проектів є новинкою на українському телебаченні: «Цей проект є незвичайним для телеглядача – в форматі реаліті ми хочемо звернути увагу на питання розвитку громад в регіонах. Проект став викликом для нас, за який ми взялися з великим натхненням. Ми вважаємо, що телебачення має виконувати не тільки розважальну функцію, а й просвітницьку».

У проекті візьмуть участь п’ять об’єднаних територіальних громад, голови яких також приїхали з різних куточків України на презентацію.

Так, в реаліті «Громада на мільйон» візьме участь переможець флешмобу громади Скала-Подільська громадаТернопільській області, метою якої є створення виробництва бутильованої води з місцевих джерел. Силами громади ремонтуються дороги в регіоні, відкриваються центри дозвілля молоді та зали для спортивних занять. Печеніжинська громада Івано-Франківської області, яка також буде брати участь в проекті, має значний туристичний потенціал і відома своїми ремісниками. Конкуренцію їм складе Новопсковська громада Луганській області, яка зробила значний внесок у благоустрій своєї території. Силами громади відремонтували і утеплили дитячі садки, відновили дороги, встановили освітлення на вулицях, а тому числі з використанням енергозберігаючих технологій. Також в проекті візьме участь Бузька громада Миколаївської області, яка активно розвиває свій сільськогосподарський потенціал. Головна цінність громади – родючі території, які дозволяють збирати великі обсяги овочевих культур. П’ятої громадою, яка візьме участь в проекті «Громада на мільйон» стане Княгининівська. Зусиллями її голови у Волинській області облаштовуються місцеві дитячі садки і школи, ремонтуються дороги і встановлюється освітлення в населених пунктах.

Виробництвом проекту займається «1+1 Продакшн» при фінансуванні програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) DOBRE. Прем’єра на телеканалі «1+1» відбулася 28 січня

Джерело.