Комунальників штрафуватимуть за погане прибирання Тернополя

За погане прибирання Тернополя під час осінньо-зимового періоду муніципальна поліція буде штрафувати балансоутримуючі організації та підприємців. Таке доручення міського голови Тернополя Сергія Надала. Відповідно до Правил благоустрою, підприємці повинні прибирати прилеглу територію по периметру своїх кіосків, наметів, лотків і т.д. на віддалі 15 м. Слід також пам’ятати, що категорично забороняється: викидати сніг та сколений лід з тротуару на проїзну частину дороги; створювати снігові вали в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту; сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

1479459737-zima-lopata-jpg

Міська рада нагадує, що у разі недотримання цих Правил, відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» відповідальних осіб можуть притягнути до відповідальності, а саме – накласти штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також діє розпорядження міського голови Тернополя щодо контролю за якістю прибирання прибудинкових територій. Якщо стануть відомі факти не належного прибирання – тернополяни будуть звільнені на 100% від плати за обслуговування будинку.

Про неналежне прибирання Тернополя жителі міста можуть повідомляти муніципальній поліції або телефонувати на гарячу телефонну лінію міськради 15-80.