Журналісти з Тернополя побачили свиней, які не бояться ні африканської чуми, ні свинячого грипу (фото)

Працівники тернопільських ЗМІ побачили те, чого більше ніде немає.


В останній день робочого тижня, під час прес-туру підрозділами компанії «Агропродсервіс» багатьох журналістів з Тернополя здивувало побачене біля офісу компанії у селі Настасів Тернопільського району. Там, на подвір’ї, вилискувало на сонці одинадцятеро поросят. І не звичайних свиней. Таких тут понад 130 тисяч, в тому числі 15 тисяч свиноматок, а «поросят» із металу.
Виготовив їх відомий тернопільський скульптор Сергій Кузнєцов.
Сергій, як художник-скульптор творить ще і в стилі джанк-арт. Це – мистецтво поєднання речей, які люди викидають на сміття, у певні смислові форми. Наприклад, оці симпатичні свинки біля яких фотографувалися журналісти, майстер виготовив із купи непотрібного нікому металобрухту.



У Настасові навіть жартують, що це єдині у світі пацята, які не бояться ні свинячого грипу, ні африканської чуми свиней.
Якщо придивитися до цих металевих свинок, то можна побачити і шматки труб, і старі динаміки від колонок, і частини велосипедних ланцюгів, а ще – накривки від баняків, кілька сковорідок та на додачу, різний радіотелевізійний мотлох. Але як це все органічно «збито», припасовано, підігнано одне до одного! У результаті – милі, як живі свинки так і просяться, аби їх взяли на руки, погладили їхню срібну поверхню, що й залюбки робили журналісти під час відвідин підрозділів компанії «Агропродсервіс» у день насиченого і пізнавального прес-туру.

Джерело.