На Гусятинщині контролюватимуть розхід енергії

Гусятинська ОТГ виграла грант на реалізацію проекту «Впровадження системи енергомоніторингу та проведення енергоаудитів будівель» завдяки програмі «U-LEAD з Європою» та проекту «Реформа в сфері енергоефективності України», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.


Переможцями конкурсу, окрім Гусятинської ОТГ, стали ще 17 громад. Загалом вони отримають 2,2 млн грн на реалізацію проектів із енергоефективності.
На Гусятинщині розпочали впроваджувати проект ще в січні цього року. Автоматизовану систему енергомоніторингу ASEM (АСЕМ) впроваджують у місцевих закладах освіти. Презентували програму, а також пояснили як нею користуватися, під час зустрічі керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти та відповідальних за електро-газове господарство із енергоаудиторами з ТОВ «ЕСКО Україна».
– Дана система являє собою комплекс програмного та технічного забезпечення для дистанційного обліку споживання паливно-енергетичних ресурсів. АСЕМ є багаторівневою, ієрархічною та забезпечує автоматизований облік енергоресурсів на основі даних, отриманих безпосередньо від вузлів обліку тепла, електричної енергії, холодної води, а також збір інформації про аварійні сигнали та температуру повітря всередині приміщень, – пояснюють спеціалісти.

Джерело.