Мале місто з Тернопільщини дало фору всій Україні

Оприлюднено рейтинг відкритості міст України.
Найбільш відкритими з точки зору використання публічних коштів перед своїми громадянами є міста Нетішин, Сколе та Заліщики.


Про це йдеться у рейтингу “Є-data”, повідомляє «Економічна правда».
У Нетішина (Хмельницька обл.) результат 93,7%, у Сколе (Львівська обл.) – 90,4%, треті – Заліщики (Тернопільська обл.)– 90,1%.
У конкурсі взяло участь 447 міст.
“Є-data Рейтинг” проводився за трьома ключовими показниками: рівень реєстрації, приріст внесених документів, наповнення кабінетів.
“Відповідно нашому рейтингу ми зробили висновок, що маленькі міста – компактні, мобільні, швидше реагують на запит та більш чітко і прозоро звітують перед своїми громадянами”, – зазначає керівник проекту Юрій Голубчик.
“Сьогодні можна відверто говорити, що більш інвестиційно привабливими з огляду на рівень відкритості використання бюджетних коштів є малі міста України. Міські голови влаштували справжні змагання за першість в рейтингу”, – каже керівник проекту Є-data Олександр Щелоков.
Конкурс мав на меті поліпшити передовсім кількісні показники реалізації проекту: збільшити реєстрацію бюджетних установ на порталі та підвищити показники звітування про витрати бюджетних коштів

Джерело.